Tanjoubi omodetou HIDE~


Idag, eller imorgon för oss, skulle Hide fyllt år... sorgligt nog dog han för 14 år sedan >: Hatar att jag inte fått träffa han än! Han är fukking amasing! Han var med i gruppen som uppfann Visualkei och jrock. Jag tror att han skulle blivit 49 år gammal idag om han levde.. >:


Hideto Matsumoto, som han heter, föddes på St Joseph's Hospital, Midorigaoka i Yokosuka, den 13 december 1964. I april 1983, började han Cosmetology & Fashion school på Hollywood beauty Salon, varifrån han tog examen med resultat 1984. Hans dåvarande band Saver Tiger bytte namn till Yokosuka Saver Tiger för att inte bli förväxlade med ett band ifrån Sapporo.

Hide gick med i bandet, som då hette X, år 1987. Han blev bandets lead-gitarrist och delvis låtskrivare. Kort efter releasen av albumet Art of Life tog medlemmarna en paus, för att starta solokarriärer. Det var i samband med detta som bandet delvis tappade sin Visual kei-anda, med undantag för hide, som fortfarande uppträdde i vilda, färgglada kläder och med sitt välkända rosa hår.

Hideto Matsumoto dog den 2 maj 1998. Efter en natts hårt festande, hittades han hängande från ett dörrhantag med en handduk i sin lägenhet i Tokyo. Hans död var mycket upprörande. Många fans försökte även de begå självmord, två lyckades. Av de 60 000 människor som var på hans begravning så togs 60 stycken till sjukhus, och 200 behövde medicinsk vård. Senare den månaden släpptes singeln "Pink spider", och den hamnade längst upp på Oricon-listan. Den hamnade också på MTV Video Music Award i kategorin "Japan Viewers Choice".
Eftersom det inte fanns något självmordsbrev så tror många att det var en olyckshändelse. Hide kan också ha gjort övningar mot att lindra rygg och nack-besvär som många gitarrister lider av. Zilchs basist, Paul Raven, berättade att hide var mycket stressad under tiden då de jobbade på albumet "Ja Zoo". De hann endast spela in tre av låtarna. Zilch fortsatte att spela ett antal år, men de nådde aldrig så högt. Men en av deras låtar är med på soundtracket till Heavy Metal 2000.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0