Kwon Ji Yong

권지용, mer känd som G-Dragon, 지드래곤, är född den 18de Augusti 1988 och är då 23år gammal. Han jobbar som sångare, modell och sångskrivare. 2009 släppte han ut sitt soloalbum som heter Heartbreaker, låten som har samma namn låg etta på toplistan i Korea en lång tid och albumet fick pris för "årets bästa album 2009". Året senare, 2010 gjorde han ett till soloalbum, denna gången med sin vän T.O.P från samma band - BigBang.  High High blev en stor hitt. Många andra band har blivit inspirerad av den unga mannen inom både mode och sång.

Han är född och uppväxt i Korea och blev med i sitt första band som gångare i åldern som åtta år! Det lilla bandet gav ut en julskiva och han sa till sin mamma att han skulle aldrig kunna bli en riktig sångare. Under fem år har han tränat dans och sång. I tredje klass blev han med i den amerikanska gruppen Wu-Tang Clan. Det var då han började rappa och tog lektioner, då var han 12år. Medans han höll på att lära sig gav han ut en till skiva 2001 där han skrev sin egna text, han medgav att hans engelska sög och att det handlade om samma sak "Jag är ung och jag är bäst". Som 14år skrev han på ett sångkontrakt och under ett år fick han städa studion efter andra artister och ge dom vatten medans de dansade. Han träffade på en kille som hette Dong Young-bae, det var då han kom på sitt artistnamn G-Dragon. Efter sex års träning och lyssnande på de andra artister blev han ledaren i bandet BigBang med Dong Young-bae, eller Taeyang som han kallar sig på scenen, och tre till.

De kom ut på tvn med sina nya album men sålde bara ett par 10.000 exemplar. Efter många låtar gjorde G-Dragon en låt som heter Lie som blev en stor hitetta i Korea och deras kommande singlar blev toppade.

De senaste åren har han hjälpt Taeyang med ett soloalbum och gjorde ett eget som heter Heartbreaker samt en del låtar med CL och Dara från 2NE1. Han har gjort många låtar och konserter men även två låtar med Park Bom från 2NE1 som heter Having an affair.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0