Drakarnas Imperium

Jag fick en bok av mormor som hon hittat på bokrean för 19:-
Den är av Vamerio Massimo Manredi - DRAKARNAS IMPERIUM Två civilisationer, ett öde. Jag vet inte om jag ska börja läsa den nu, håller på med Sagan om Klanen Otori.

Drakarnas Imperium:
En skara romerska gardessoldater på villovägar hamnar i det fjärran Kina, där de blir indragna i en ödesdiger maktkamp. Omänskliga prövningar och grymma bataljer väntar dem, men också en enastående och förfinad civilisation. Allt sätts till slut på spel - Kärleken, livet, själva överlevnaden för världens två största imperier. Kan det vara något?

För er som är nyfikna på Sagan om klanen otori: Och Himmelens Vida Väv: Den första delen i serien, i denna bok berättar Lian Hearn om Otori Shigerus historia från oerfaren klanarvinge till fruktad herre och intrigerande bonde. Slaget vid Yaegahara får stora konsekvenser för Otoris ställning och maktposition. Han får reda på att han har en halvbror med Släktets förmågor och besluter sig för att  söka upp honom bland de gömda.

Den är lite fantasy men det är så lite att det blir underbart. Släktet är lite som ninjor och så som Lian skriver blir man helt tagen! Det finns fem böcker och den första boken är den sista, man kan aldrig sluta läsa den! Det är en drog! Böckerna är mellan 400 och 600 sidor, de innehåller kartor, dikter, personregister och Tack från skrivaren. Framsidorna är bland de vackraste jag sett!

Första och sista; Och himelens vida väv
Andra; Över näktergalens golv
Tredje; Under lysande måne
Fjärde; På kudde av gräs
Femte; Vid hägerns skarpa skri

Gå till närmaste bokhandel och köp den! Det borde du!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0